PRO LONG RANGE SET UP

                                                                 Onze ideale Long Range set up, geniet mee van de ervaringen (E) LR

                        (SEMI) PROFESSIONELE LONG RANGE RIFLE SET UP    

                             SPUHR CHASSIS REM 700 TIKKA T3 FOOTPRINT

Wij hebben het competitie gebruik van het SPUHR chassis kunnen opvolgen, meer dan een jaar nu. Regelingen zonder tool van de kolfplaat, (voor/achter/up/down), cheekpiece (up/down en voor achter met sleutel), een bag rider waar butspike of ander accessoire op kan  gemonteerd worden, PCT rail adapters (ééntje bij geleverd voor bi pod bv indien die een PCT rail vraagt, Arca Swiss modellen bi pod beschikbaar.) Arca Swiss rail geïntegreerd, talloze accessoires, van scope bubble tot gewichten ter balans etc….               https://spuhrwebshop.com/en/chassis/              compromis loos en uitgebreide mogelijkheden.   Eén zin vat dit concept samen :

                                “” enabling the perfect setup for any intended use  

1789€                                                                      

 

                                               ACCU TAC BIPODS

De ACCU TAC 4 serie is qua gewicht, gebruiksgemak en mogelijkheden een absolute topper. In PCT uitvoering (WB4) en in ARCA SWISS uitvoering (FC4). Indien een nog breder poot grondvlak gewenst is, de tripod BOG gebruiken, ook in de prone positie of zittend.

 https://accu-tac.com

                                                                                   

    WB4 459€

     FC4  549€   

                                       

 

 

 

             SHADOW AUDERE

Geleverd met spikes. Zeer degelijke bi pod, aangename prijs.

      249€

 

 

                   

 

 

       

 

 

                    BOG CARBON TRIPOD

 De BOG carbon is een zéér stabiel statief, uiterst geschikt voor geweer gebruik. Wij raden het gebruik voor geweer aan met een Arca Swiss rail (standaard op het SPUHR chassis)  en niet met de bijgeleverde geweerklem. Onze ervaring is dat de geweerklem zéér stevig moet dicht geschroefd worden, en dan nog het risico inhoud dat het geweer los komt en uit de klem kantelt. Wij hebben er een gedeukte RAZOR aan over gehouden.

  https://www.amazon.com/DeathGrip-Lightweight-Hands-Free-Operation-Shootin     

   379€ CARBON

   239€  ALU GREEN

    269€ CAMO

 

 

               

 

 

 

                BENRO GD3WH 3 WAY STATIEFKOP

De BENRO 3 weg statief kop is een must voor de spotter. Met drie oversized regelknoppen per mm instellen mogelijk. Zeker met dradenkruis spotting scope vereist.      https://www.benro.nl/ida-Foto_FotoStatiefkoppen_BalhoofdGD_GD3WH_Geared-head-drieweg-statiefkop

  245€                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      VORTEX VIPER MRAD EN RAZOR COMPACT SPOTTING SCOPES

De VORTEX VIPER 20-60x85 met als optie het Mrad oculair, is uiterst geschikt om met het dradenkruis, en een 3-WAY BENRO statiefkop, zeer nauwkeurig te spotten. Zeer goed glas, goede ergonomie, een aanrader. De VORTEX RAZOR 11-33x50 is een veel minder bekende spotting scope. Voor de die hards die geen dradenkruis wensen, geen extreme vergrotingen, maar compactheid vragen en het beste glas eisen. Een (klein van formaat) optiek mirakel, het beste beeld dat wij mochten testen. Uiterst geschikt om ook buiten de schiet toepassing véél plezier aan te beleven. (uit aanbod..)

https://vortexoptics.com/optics.html

       De VORTEX VIPER 20-60x85 met als optie het Mrad oculair 1299€   

   

 

 

 

                                                

 

 

                                        SPUHR IMS monomount

Eigenlijk is SPUHR wereld vermaard voor zijn scope montages. Door het onderbreken van de PCT voortube aan de bovenkant, kan er met het SPUHR chassis, een lage montage gebruikt worden. Hoogte hangt dan enkel af van de scopebell doormeter en het comfort van de schutter. Gedaan met die (chassis) systemen waar de sightline / bore axis tot 7cm bedraagt ! Talloze kliks kwijt aan 100m zero en sterk ingekorte point blank als resultaat. De ‘ouwe gouwe’ laag montage biedt nog steeds het meeste mogelijkheden en comfort. Scope bell een paar mm boven de loop. Sightline / bore axis onder de 5cm.   https://spuhrwebshop.com/en/

    359€                                                                 

                                       RAZOR GEN III 6-36x56 Mrad

De derde generatie RAZOR richtkijker ven VORTEX is een echt competitie beest. Kraak helder HD glas, zeer duidelijk kliks, fantastische ergonomie en de VIP garantie van VORTEX voor wat toch eigenlijk het gevoeligste onderdeel blijft van de set up. Bouwen als een tank dus, en dat is ruimschoots gelukt. Ruim eyerelief dat bijna niet veranderd naargelang de vergroting, even ruime eyebox, zeker op de gebruikte (competitie) vergrotingen (onder de 20x), en een ongelofelijk beeld detail over de grootste gebruiksafstanden. We spreken hier over 2 à 3000m ELR.

https://vortexoptics.com/razor-hd-gen-iii-6-36x56+reticle-EBR-7D~MRAD

    3789€                                             

 

                                           CALDWELL (REAR) BAGS

De gekende groen en zwarte (rear) bags van Caldwell, voor LR gebruik in standaard hoogte, zijn nog steeds de referentie. De gleuf voor de kolf of rider (zit op het SPUHR chassis), laat een perfect gealigneerde terugslag toe, een must voor consistente groepjes. Bij de follow through zien dat de scope op doel blijft, het vapor trail kunnen waarnemen, POI  correctie met het lichaam, al die belangrijke zaken gaan makkelijker met deze bags.

        35€            

 

 

       

                                                         CALIBER LR

Over het ‘beste’ LR caliber zijn er boeken geschreven. Onze ervaring is dat bij een (redelijk) constante wind of windstilheid, zelfs de ‘ouwe’ 308, zeker met zwaardere BTHP koppen met goede BC, het werk aan kan. Maar….redelijk constant hangt van dag tot dag, van range tot range af. Tegengestelde wind(en) en kleinere moeilijk inschatbare wind, duwen een 308 nu juist die onberekenbare kant uit zeker, vanaf 900m. 40 à 60cm die niet ( moeilijk ) in te schatten zijn, maar nu net het verschil maken. De speciaal ontworpen en populaire 6.5 Creedmoor is daar grofweg de helft minder gevoelig aan. Een zeer goede BC geeft merkelijk minder windgevoeligheid. Maar om echt door die (en andere) windomstandigheden te ‘snijden’, raden wij een PRC caliber aan, en dan nog liefst de .300 klasse. Superieur aan zelfs de 300Win Mag, ook een goede optie indien een meer ‘gekend’ caliber gewenst is.

 De vergunningsplichtige onderdelen van de set up, loop, actie, lader, worden door een goede wapenmaker geleverd en geplaatst. Iedere eventuele informatie verstrekt over vergunningsplichtige onderdelen, is zuiver informatief, en geen verkoop.