Na de naam VENOM, oorspronkelijk de naam voor hun reflexdot, ook voor een 5-25 FFP scope te hebben gebruikt, blaast VORTEX de VENOM naam verder leven in, met een 1-6x24 LPVO en een 3-15x44 FFP scope. Dit in functie van een meer budgetvriendelijk alternatief voor de Strike Eagle's, die in 2023 een prijsverhoging ondergingen.

De VENOM 1-6x24 vergelijken wij dus met de STRIKE EAGLE 1-6x24 en zoeken enig verschil in kwaliteit. Verschil in prijs is alleszins betekenisvol, de VENOM 1-6 is 25% goedkoper dan de STRIKE EAGLE 1-6, namelijk een SRP van 369€ tov 489€; We vergelijken de officiële prijzen (SRP), het prijsverschil zal in de promo prijzen ook wel duidelijk zijn. het dradenkruisje van beide modellen is identiek, een klein verlicht centerdotje met een driedelig, ook verlicht hoefijzer voor de snelle engagementen. Beide LPVO's hebben (Moa) turrets met een dekseltje, deze scoopjes zijn bedoeld om in overhold te gebruiken indien van toepassing. Het niet verlichte denneboompje helpt daarbij, wat rudimentair, maar juist voor een 55gr .223 patroon. Wel zijn de afstanden in yards, dus grofweg 10% aftrekken om de meters te verkrijgen. Mechanisch, het klikken en zoomen en de bediening is identiek. Het glas, altijd wat moeilijker te beoordelen, nogal afhankelijk en dus subjectief van wat de schutter gewoon is en/of verkiest, is identiek... Naar mijn maatstaven een voldoende, ik loer dan ook dagelijks door LR (top)modellen, en ben wat verwend. Die voldoende is wat het is, genoeg glaskwaliteit om perfect de LPVO functie te vervullen. Geen te duidelijke rand vervormingen, een goede eyebox en eyerelief, snel en dynamisch genoeg dus. Verwacht nu ook niet een rijk vol kleurenpallet, met weinig of geen kleur afwijkingen moeten wij tevreden zijn in deze klasse. VORTEX heeft al eerder zichzelf 'beconcurreert', denk maar aan de STRIKE EAGLE 5-25, ook een pak goedkoper dan de toen top draaiende PST 5-25.

US marketing heet dat. Soit, het levert ons een (weer) meer betaalbare 1-6 op, met, vergeten wij dit niet, het beste garantie systeem van de optiek markt. Uitgebreide tests en verslagen volgen ! Promoprijs : 349€ ipv 369€ !